• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


РЗИ Монтана

Тютюнопушене, hot gay sex злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и ниската физическа активност причиняват сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания и хронични белодробни болести

Е-мейл Печат ПДФ

Основните хронични незаразни болести (ХНБ) - сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести и диабет са причина за 80 % от смъртните случаи в България.

Доказано е, че посочените болести се причиняват от общи рискови фактори – тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене, ниска физическа активност. Практиката показва, че тяхното редуциране води до намаляване на смъртността и заболяемостта от посочените болести. Най-ефективният път за постигане на тази цел са както профилактиката, ранната диагностика и осигуряването на здравословна среда за живот, така и дейностите по националните програми.

продължава>

От 17 до 21 декември в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД гр. Монта gay male sex на се провежда Седмица за профилактика на туберкулозата

Е-мейл Печат ПДФ

За четвърти път през 2018 година в МБАЛ-Монтана се провежда седмица за профилактика на туберкулозата, в изпълнение на  Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България за периода 2017-2020 г.

В дните от 17 до 21 декември 2018 г., от 08.00 до 13.00 часа в Приемно-консултативен кабинет на Отделението по пулмология и фтизиатрия на МБАЛ Монтана, всеки желаещ може да бъде прегледан безплатно. Лекарите от отделението провеждат скрининг на риска чрез анкета за начина Ви на живот и имате ли оплаквания, съмнителни за туберкулоза.

Лекари (пулмолози, фтизиатри) извършат безплатен преглед и изследвания с цел ранно откриване на  туберкулоза.

Удължаване срока - Закупуване на компютърна и офис техника

Е-мейл Печат ПДФ

На вниманието на всички заинтересовани лица

ОТНОСНО: Провеждане на пазарно проучване за установяване на възможни изпълнители, срок на изпълнение, цена и събиране на оферти с предмет: "Закупуване на компютърна и офис техника за нуждите на РЗИ Монтана"

Съобщение за промяна срокът за подаване на оферти

Цялата adult anime документация може да видите ТУК

 

Страница 6 от 157