• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


РЗИ Монтана

МЕСЕЧНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОПАРАЗИТЕНОСТ С ГЛАВОВА ВЪШКА

Е-мейл Печат ПДФ

С celebrity porn цел профилактика и контрол на опаразитяването на децата с главова въшка и ограничаване въшливостта сред населението, Регионална здравна инспекция – Монтана е връчила предписание на директорите на учебните заведения и детските градини.

В изпълнение на тези предписания ежемесечно в дирекция „Надзор на заразните болести” се получава актуална информация за прегледаните деца, която за месец февруари 2019 г. е следната: 

         Ÿ брой прегледани деца – 24 402 бр.;

         Ÿ брой опаразитени деца – 54 бр. в училищата и 9 бр. в детските градини.

Във връзка с контрола на дадените предписания за опаразитеността с главова въшка, здравните инспектори своевременно извършват проверки.

 Дирекция „Надзор на заразните болести”

24 март – Световен ден за борба с туберкулозата

Е-мейл Печат ПДФ

Туберкулозата е втората най-честа причина за смъртност от инфекциозни заболявания (след смъртността от HIV/СПИН) в световен мащаб. Тази година мероприятията по отбелязване на Световния ден за борба с туберкулозата – 24 март ще протекат под мотото: „Време е: за Свят без туберкулоза!”. По време на кампанията „Седмица на отворените врати” от 18 до 22 март 2019 г. ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза в “МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - Д-Р СТАМЕН ИЛИЕВ” АД гр. Монтана.

продължава>

Страница adult anime 6 от 166