• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


РЗИ Монтана

МЕСЕЧНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОПАРАЗИТЕНОСТ С ГЛАВОВА ВЪШКА

Е-мейл Печат ПДФ

С цел профилактика и контрол на опаразитяването на децата с главова въшка и ограничаване въшливостта сред населението, Регионална здравна инспекция – Монтана е връчила предписание на директорите на учебните заведения и детските градини.

В изпълнение на тези предписания ежемесечно в дирекция „Надзор на заразните болести” се получава актуална информация за прегледаните деца, която за месец март 2019 г. е следната:

Ÿ брой прегледани деца – 32 442 бр.;

Ÿ брой опаразитени деца – 66 бр. в училищата и 14 бр. в детските градини.

Във връзка с контрола на дадените предписания за опаразитеността с главова въшка, здравните инспектори своевременно извършват проверки.

Повече информация за въшките:

 ВЪШКИ – БОРБАТА С ТЯХ ПРОДЪЛЖАВА

Дирекция hd mobile porn „Надзор на заразните болести”

ЕВРОПЕЙСКА ИМУНИЗАЦИОННА СЕДМИЦА 24-30 Април 2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

Европейската имунизационна седмица е отбелязана за пръв път през 2005 г. От тогава до сега, всяка последна седмица на месец април, тя обединява местните офиси и партньори на Световната здравна организация (СЗО), здравни министерства, професионални и родителски организации, местни здравни заведения, политици и др. Целта е да се подкрепи стремежа към Европейски регион, свободен от ваксинопредотвратими заболявания, чрез повишаване осведомеността за значението на ваксинирането като индивидуално право и споделена отговорност.

Повече за ЕВРОПЕЙСКА ИМУНИЗАЦИОННА СЕДМИЦА  24-30 Април 2019 г. може да видите ТУК

24 април – Ден без асансьори

Е-мейл Печат ПДФ

За пета поредна година РЗИ – Монтана ще се включи в европейската инициатива Ден без асансьори, която ще се проведе на 24 април 2019/сряда/. От 10.00ч. ще се затвори символично асансьора в сградата на здравната инспекция. Асансьорът ще остане достъпен за хора с увреждания и за тези, които не желаят да се включат. Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие.

продължава>

Страница 10 от 177