• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


РЗИ Монтана

1 – ДЕКЕМВРИ СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

Е-мейл Печат ПДФ

Националната АНТИСПИН кампания се провежда за осма поредна година. Тази година тя е насочена към популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и към толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН. Мотото на кампанията е отново „Презерватирай се!” и цели да се провокира и напомни, че постоянната и правилна употреба на презервативи е ефективен начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции.

продължава>

Измерване на костна плътност

Е-мейл Печат ПДФ
Измерване на костна плътност на преференциална цена от 5 лв. ще се осъществи на 2-ри декември /петък/, от 9 до 16 часа в сградата на РЗИ – Монтана, етаж 5. За предварително записване: тел: 096/305 952 и 0988 66 71 10. Измерването се реализира от Асоциация „Жени без остеопороза”, със съдействието на Регионалната здравна инспекция в областния град.

НА ВНИМАНИЕТО НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

Е-мейл Печат ПДФ

В изпълнение на чл.20 от Закона за трансплантации на органи, тъкани и клетки (Обн.ДВ, бр.83 от 2003 г., изм.ДВ бр.71 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. ДВ бр.9 от 2011 г.), всеки дееспособен български гражданин, както и чужденец, пребиваващ продължително, дългосрочно или постоянно в Република България, има право приживе да изрази изрично писмено несъгласие за вземане на органи, тъкани и клетки след смъртта си.

продължава>

Страница 138 от 167