• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


РЗИ Монтана

Проверки по предлагането на бутилирани води в детските заведения в област Монтана

Е-мейл Печат ПДФ

Извършените от специалистите в РЗИ – Монтана проверки по предлагането на бутилирани води в детските заведения на територията на областта констатираха следното:

1.От подлежащите на държавен здравен контрол общо 58 детски заведения в област Монтана, в 21 обекта се прелагат бутилирани натурални, изворни и трапезни води.

продължава>

Дейности на РЗИ Монтана във връзка с 1 декември

Е-мейл Печат ПДФ

В Лаборатория на РЗИ – Монтана от началото на годината до края на месец ноември 2011 г. за ХИВ виросоносителство са изследвани 723 лица. От тях 474 мъже и 249 жени. 450 са насочени от болнични заведения, а 273 са се изследвали по желание. От изследваните лица под 18 години са 120, от 18-40 г. – 180 лица, останалите 423 са над 40 години. Положителни резултати се отчетени при 2 лица.

Изследвани за сифилис са 247 лица, положителни резултати са установени при 5 души.

133 лица са изследвани за Хепатит С, като 10 от резултатите са положителни.

Изследвани за Хепатит В са 151 лица, положителни резултати има при 13 от тях.

продължава>

1 – ДЕКЕМВРИ СВЕТОВЕН porn cartoon ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

Е-мейл Печат ПДФ

Националната АНТИСПИН кампания се провежда за осма поредна година. Тази година тя е насочена към популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и към толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН. Мотото на кампанията е отново „Презерватирай се!” и цели да се провокира и напомни, че постоянната и правилна употреба на презервативи е ефективен начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции.

продължава>

Страница 143 от 173