• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


РЗИ Монтана

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ И СПОРТА - MOVE WEEK

Е-мейл Печат ПДФ

es 05.2019Европейската седмица на физическата активност и спорта е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Целта е да се популяризират спортът и физическата активност в цяла Европа, да бъдем физически активни в свободното си време, вкъщи и дори на работното си място. Основната тема на кампанията е Бъди Активен / BeActive, като целта е да се насърчи физическата активност през цялата година.Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност както в България, така и в цяла Европа.

продължава>

ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения

Е-мейл Печат ПДФ

ВАЖНО !!!

за ОПЛ без специалност „Обща медицина“

ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения 

Преходни и заключителни разпоредби

Обнародван в ДВ бр. 42/28.05.2019г.

продължава>

31 МАЙ – СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ

Е-мейл Печат ПДФ

31.05.2019Всяка година на 31 май по инициатива на Световната здравнаорганизация (СЗО) се отбелязва Световния ден без тютюнопушене, за да се подчертаят негативните здравни последствия от консумацията на тютюневи изделия и да призоват държавите за въвеждане на ефективни политики за контрол на тютюнопушенето.Тютюнопушенето е един от основните рискови фактори за възникване на редица социално значими заболявания като сърденчосъдовите, онкологичните, белодробните. По данни на Световната здравна организация тютюнопушенето всяка година убива около 6 милиона души. Над 5 милиона от тези жертви са вследствие на директната употреба на цигарени изделия, а останалите – на така нареченото „пасивно пушене” - излагане на вторичен тютюнев дим.

Тема на Световния ден без тютюнев дим за 2019 г. е "Тютюн и здраве на белите дробове". Целта на кампанията, която СЗО поставя през 2019 г. е да се фокусира вниманието върху взаимодействията между употребата на тютюневи изделия и белодробните заболявания.

продължава>

Страница 3 от 177